15 Ağustos 2011 Pazartesi

yoğurtlu kabak salatası

http://www.sessizciglik.net/resimler/Haber/CevizliKabakSalatasi-45.jpg

yoğurtlu cevizli kabak salatası

Kalabalık misafirler için bir sofra hazırlamanız gerektiğinde sizinde olmazsa olmazınız, menüyü belirlerken listenin ilk başlarına otomatik olarak yazdığınız tarifler var mıdır?
Hem lezzeti hemde pratikliğiyle bu tarif benim için tam da öyle bir lezzet. Misafir geliyorum dediği anda mutfağımda her daim bulunan malzemeler kolayca hazırladığım ve tadan herkesin severek yediği bir salata. Bu yüzden de çok çeşit yapmak istediğim ama risk almak istemediğim sofraların başlıca lezzetlerinden biri…
DSC_1534

Malzemeler
  • 3 adet Kabak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 avuç dereotu
  • 1 fincan ceviz ( Arzu ederseniz)
Kabakları soyup rendeliyoruz. Sıvıyağda ve teflon tavada kabaklarımız suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak soteliyoruz. Kabaklarımız pişince, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Sarımsağımızı tuz ile dövüp çırpıyoruz. Cevizleri çok küçük olayacak şekilde rondodan çekiyoruz yada dövüyoruz. Dereotumuzu ince ince kıyıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu, kabaklarımızı, ince ince kıydığımız dereotumuzu ve dilersek dövdüğümüz cevizimi karıştırıyoruz. Dereotu ve ceviz ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
http://www.beyzaninyemekleri.com/foto/nursen236.jpeg
Malzemeler:

Malzemeler 4 ortaboy kabak yarım çay bardağı sıvıyağ 2 diş sarımsak tuz 3 yemek kaşığı süzme yoğurt yada 5 yemek kaşığı kase yoğurdu


Tarifi:
Yapılışı Kabakların kabuklarını soyalım yada bıçakla tıraşlayalım ve rendeleyelim.Tavamıza yarım çay bardağı sıvıyağımızı alalım ve kabaklarımızı ekleyelim,yeteri kadar tuz atalım, sarımsaklarımızı soyup küçük küçük doğrayıp ekleyelim (sarımsakları kabağa ekleyip ikisini birden kavurduğumuzda sarımsağın hoş aroması çıkıyor,yoğurda koyduğumuz sarımsak pişmediği için yediğimizde nefesimiz kokuyor siz arzu ederseniz yoğurdada ekleyebilirsiniz).Kabaklarımız önce sulanacaktır,suyunu çekene kadar kavuralım ve servis tabağına alalım.Yoğurdumuza bir miktar su ekleyip sulandıralım ve kabak kızartmamızın üzerine dökelim.Arzunuza göre süsleme yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder